недеља, 1. март 2009.

Ролат од спанаћа

Ово је само један од начина. 100 грама путера и пола литре млека посолити мало и ставити на ватру да проври. Кад проври скинути са ватре и додавати постепено 100 грама брашна као за бешамел, мешати да нема грумуљица. Вратити још мало на ватру, мешати непрестано па оставити да се хлади. Кад се охлади додати тој маси шне од 4 беланца у који су додата и 4 жуманца и на крају у то спустити 500 грама опраног, очишћеног, обареног, исцеђеног, охлађеног и исецканог (или изблендираног) спанаћа. Измешати, просути по пец папиру у плеху, поравнати и пећи тај патишпањ на 200 степени око 15-20 минута.
Извадити из рерне, преврнути на крпу, скинути пец папир и умотати врео ролат у влажну крпу да се хлади и формира.

Фил: 300 грама шунке ситно исецкати, 150 грама пилећих прса такође, помешати са 1 киселом павлаком и 3 кашике сремског сира (или 150 грама ала кајмака) и 2 кашике сенфа.

Одмотати ролат, нафиловати, увити и премазати га са 3 кашике киселе павлаке. Одозго нарендати мало качкаваља на ситније ренде. Оставити у фрижидер да се добро охлади пре служења.* Уколико вам нешто пође непредвиђено код оваквих ролата, па се деси да пукне и слично при мотању, спасићете ствар тако што ћете патишпањ пресећи на пола, па филовати овим редом: патишпањ-фил-патишпањ-фил и сећи на коцкице. Кад вас неко пита "Шта је ово?" ви кажете - лења пита од спанаћа и готова ствар :) илииии - ћути ту и једи :) (а можете је тако и намерно правити, лепо изгледа).

Инџој!

Нема коментара: