недеља, 1. март 2009.

Бачванске шницле

















Потребно је пола килограма танких, добро излупаних говеђих шницли, две везе першуна, мало мање од главице белог лука, шоља домаћег куваног парадајза или два свежа, со, брашно, уље.
Шницле посолити, побиберити, уваљати у брашно и пржити са обе стране на уљу. Јело се даље спрема у дубљем плеху, ватросталној посуди или чему год што може у рерну. Ситно сечен першун и уситњен бели лук распоредити преко шницли и прекрити ољуштеним и ситно сеченим парадајзом или само соком од парадајза. Долити и шољу воде, поклопити плех фолијом и ставити јело да се пече у рерни na 200 и да добро омекша под паром. Пред крај скинути фолију да се јело мало запече.


Инџој!

Нема коментара: