уторак, 19. мај 2009.

Тортиље

















Потребно је: 400 грама брашна, 80 грама путера, 1 кашичица шећера, 2.5 дл топле воде, 1 кашичица соли, 1 прашак за пециво.
Сјединити брашно, со, шећер, прашак за пециво, па све измешати. Додати путер исецкан на мање коцкице па месити док се не измрви. Сипати топлу воду полако и месити тесто док се сви састојци не сједине. Умешено тесто покрити крпом и оставити на собној температури сат времена да се одмори. Одстојало тесто премесити па обликовати кугле. Радну површину посути брашном па сваку куглу развити оклагијом на величину великог тањира. Тортиље пећи на тефлонском тигању по 3 минута са обе стране. Одлагати их у кесу, како би се лакше савијале касније. Тнх ту Грне.



Филовати по жељи и укусу, са чим год вам падне на памет, па уролати. Може на пример оваква једна коју сам ја себи дебело накркала и једва је уролала (!) са павлаком, сецканом зеленом салатом на резанце, краставцем, парадајзом, младим луком и печуркама са жара... може и да се уопште не рола него се само пресавије на пола... то укапираш кад претераш па ти све испада док једеш.



Можете натрпати шта год имате од поврћа, роштиљ са луком, млевено месо у неком сосу са гомилом егзотичних зачина, плодове мора, гирос, гушћи гулаш, шунке, фете, качкаваље, ајваре, и разноразне намазе... свашта. Може се и заменити брашно за интегрално и путер за биљни маргарин или комбинација брашна и исто испадну супер.

Инџој!

Нема коментара: