субота, 20. јун 2009.

Ананас Семифредо

















Семифредо (напола смрзнут десерт) је савршена летња посластица за све оне који воле сладолед тј смрзнути мус, пошто му је текстура ближа мусу него сладоледу. Брзо се прави, а укусан је и пенаст.

Потребно је: 250 мл слатке павлаке, 2 кашике шећера, 1 кашичица екстрата ваниле, 3 беланца, 1 конзерва уситњеног ананаса (567 гр), 9 кашика шећера, 60 мл воде. По жељи можете додати и мало нарендане лимунове коре.

Конзерву уситњеног ананаса отворите и ставите да се добро оцеди, ако је у круговима, онда га исецкајте на коцкице и опет оцедите добро. 9 кашика шећера и 60 мл воде помешајте и ставите да се скува у сируп на 5 минута. За то време умутите 3 беланца и у танком млазу уливајте врућ сируп у снег од беланаца. Непрестано мутите док се шне не удвостручи, око 10 минута. Улупајте слатку павлаку са 2 кашике шећера и ванилом, додајте и мало нарендане коре од лимуна. У беланца додајте уситњен и добро оцеђен ананас, павлаку коју сте умутили и све лагано промешајте да се изједначи. Изручите у калуп обложен прозирном фолијом (маса је довољна за Др. Еткеров калуп Срнећа леђа од 30 цм) и смрзните. Сећи на шните пошто пар минута одстоји на собној температури.

Тнх ту Љиља :)

Инџој!

3 коментара:

Anastasia је рекао...

privet ea iz Moldavia videla tvoio semifreddo i resila pocozati svoi variant ! nadeiusi ne obideshsea za eto !
ea oceni liubliu ananas poprobuiu tvoio semifreddo esli smogu poneati retept :D

http://anastassiacafe.blogspot.com/2009/06/semifreddo_16.html

scoji s cocova eazica perevoditi ,eto poliski ili ucrainski?

Maja Babić је рекао...

Sinoc otvorim konzervu ananasa. Secam se da sam nesto kod Ljilje videla sa ananasom, ali ne mogu na brzaka da nadjem. I nista, smazemo ga onako.

Danas ustajem, citam nove psotove, i vidim ovo - ti me sad podseti sta sam ustvari htela :)

DIVNO izgleda, ukus vec osecam.

Вера је рекао...

Ovo ti je bozanstveno!