субота, 6. јун 2009.

Лудо тесто

Потребно је: 250 мл млека, 1 коцка свежег квасца, 1 кашичица шећера + 3 кашике шећера, 500 грама меког брашна, 500 грама оштрог брашна, 1 прашак за пециво, 2 јаја, пола литре јогурта, 3 кашике уља и 1 кашичица соли.

У посудици угрејати 250 мл млека и додати 1 кашичицу шећера па у то размрвити коцку свежег квасца. Промешати и оставити на топло место да квасац почне да ради. У другој посуди помешати обе врсте брашна и редом додавати прашак за пециво, 3 кашике шећера, 3 кашике уља и 1 кашичицу соли. Затим додати смлачен јогурт и 2 лагано улупана јаја па сипати надошли квасац и мешати варјачом док се маса не повеже. Даље месити рукама док се не добије чврсто тесто (ако се лепи додати још мало брашна). Умешено тесто одложити у најлон кесу, истиснути ваздух и кесу завезати. Оставити тесто у фрижидер да се лудира 4 сата.

Тесто чупкати по потреби, а остатак може стајати у фрижидеру 7 дана. Тесто је универзално, и за пицу и за крофне и за тортиље и за кифлице и за ролате и за погачице, панцероте, пирошке... шта год вам падне на памет :)

Тнх ту Медо22 :)Инџој!

Нема коментара: