среда, 8. јул 2009.

Фламбирани свињски медаљони са шампињонима

















Потребно је:
500 грама свињског филеа, 20 грама сенфа, 20 грама путера, шарени бибер, 40 мл коњака, со, 150 мл бујона, 800 грама шампињона, 300 грама интегралног хлеба.

Филе исећи на медаљоне дебљине 1-2 цм, посолити их, премазати их сенфом и испећи на отопљеном путеру. Додати бибер, налити бујоном и кратко продинстати. Када се направи одоварајућа густина сипати коњак и фламбирати (запалити). Шампињоне изгриловати у грил тигању (или који имате при руци). Сервирати медаљоне на парче хлеба уз гриловане шампињоне.





* На потпуно исти начин можете спремати и бифтек, само замените у рецепту исту количину.

Инџој!

Нема коментара: