петак, 17. октобар 2008.

Динстане свињске шницле

















Може страдати и нека друга животиња, није морање да буде свињче као у овој шерпи.

Шпорету приступи - САД!

У мало дубљој шерпи или тигању на мало уља побацати пар шнита сланинице, колико ко има, купи или воли, сечене произвољно и према расположењу. Не чекати да се сланиница пржи већ на њу наређати усољене шницле. То се све дешава на јакој ватри па је ситуација мало напета и треба деловати брзо. Кад шницле добију боју окренути их на другу страну, на њих набацати по жељи бибера у зрну и два лорбера. Налити водом да огрезну, смањити мало ватру и поклопити. Динстати и наливати по жељи, кад су мекане како волимо пред крај исецкати 2 чена белог лука на листиће, побацати преко њих и пустити да се лепо укрчкају док им не остане онолико софтића колико нам је потребно за заливање пире кромпира у тањиру.

Инџој!

Нема коментара: