петак, 24. октобар 2008.

Запечени кељ


















1 главицу кеља (800 грама нпр) очистити и обарити у сланој води. Извадити, исцедити, охладити и ситно исецкати па опет одложити да се цеди и хлади, ако је потребно. На мало уља пропржити ситно сецкани црни лук са 300 грама млевеног меса уз додатак вегете, бибера. Скинути са ватре, додати у месо напола обарени пиринач (80-100 грама), 3 кашике презли па промешати. У то додати и 3 жуманцета састављена и умућена са 1 киселом павлаком. Додати исецкани кељ па опет промешати и на крају посебно умутити 3 беланца у снег и помешати их са масом полако их додајући. Ако је потребно досолити или добиберити, по укусу. Изручити у подмазан дубљи плех/ђувечару/ватросталну посуду, распоредити и запећи у рерни.






Инџој!

Нема коментара: