недеља, 19. октобар 2008.

Црвени тарт


















Лиснато тесто (1 коцка из пакета) развући у посуди за тарт (или киш, како је већ зовете - или у обичној тепсији или дубљем плеху) па на 10 минута ставити да се пече у рерну загрејану на 200 степени. Не треба да буде жива, а препечена никако.

Жути крем се прави тако што 3 жуманцета помешамо са 125 грама шећера и томе додамо 45 грама меког брашна и ванилин шећер. Умутити миксером и ставити на ринглу па мешати полако. Склонити са ватре полако уз мешање додавати пола литре врућег млека, па вратити крем на ватру и на тихој ватри мешати док се не згусне (не превише густо, пар минута). Кад се крем охлади прелије се охлађена кора од лиснатог теста па преко богато просути црвено воће по избору - мешано, шумски микс... Одложити у фрижидер да се добро охлади па сећи и уживати.



Инџој!

Нема коментара: