петак, 14. новембар 2008.

Љубавна вечера


















А може и ручак, за оне који не воле јаку вечеру. Количина зависи од посуде у којој правите, може да се прилагођава и броју људи који ће јести. Прво испоховати бело месо (извучене шницле) и црвену паприку (печену, ољуштену, оцеђену) и поређати по убрусима да упију вишак уља. 5-10 похованих паприка + 1-2-3 бела меса (2 реда меса, 1 ред паприка - мада може и паприка у 2 реда). То усолити у поховању, не претерано, јер су остали састојци слани сами по себи.



Ређати у ватросталну чинију поховане шницле од белог меса па премазати павлаком. Посути сецканом пршутом и ренданим качкаваљем па поклопити похованим паприкама. Опет мазати павлаком и посути пршутом и качкаваљем. Ко воли (као на слици) дода још један ред паприка преко паприка, опет павлаку, пршуту и качкаваљ и заврши са белим месом. Умутити 3 јаја са 1 павлаком, прелити преко свега, изрендати још качкаваља и гурнути у топлу рерну да се мало запече да добије боју. Мени је зафалило белог меса за други ред, што се на слици и види.



Инџој!

Нема коментара: