среда, 5. новембар 2008.

Бундевара

















2 килограма дулека очистити, изрендати и на уљу издинстати са шећером (око 150 грама, мада то иде по укусу, зависи колико је дулек сладак. Пробати на пијаци, кад купујете. Треба да буде сув и сладак), ванил шећером и мало цимета додати пред крај. Оставити да се тотално охлади, тачније, ја то обично урадим увече па питу правим сутрадан.
600-650 грама танких кора за питу (коре стављате у зависности од тога колико су танке, ако су оне фино танке 8 кора, а ако нису баш оне најтање онда 6. На пец папир дакле иде кора на њу шећер и тако између сваке коре посипати шећер и слагати једну на другу до шесте. Hа шесту развући трећину фила. Посути циметом. Поступак понављати до краја (значи у 4 дела подељене коре а у 3 фил). Кад завршимо са корама ону последњу поуљимо, проспемо 1 кесицу ваниле и мало шећера у прахy одозгоре и руком (или четкицом) све то размажемо фино по тој горњој кори. Уколико у кући не постоји задовољавајуће оштар нож тренутно, а то сте приметили након што сте искасапили питу у неколико праваца тим ножем те вам фил излетео мало - предлажем пажљиво сечење пите жилетом (неупотребљеним, пожељно је) на парчиће. Пећи у загрејаној рерни на 220 степени око пола сата док не порумени (или на 180, зависи да ли вам је рерна јака).
Кад се мало прохлади посути шећером у праху.
Плех = 35х40 цм.


Инџој!

Нема коментара: