недеља, 30. новембар 2008.

Лења пита

















4 жуманца, 130 грама шећера, 1 ванилу и 250 грама маргарина умутити миксером па спустити (миксер под обавезно, јер нам више не треба) у то 1 целу киселу павлаку и 380 грама брашна помешаних са 1 прашком за пециво па све то замесити варјачом и поделити на два дела. Плех обложити пец папиром па развући један део теста по папиру - сипати масу - па преко ње развући други део теста. Пећи на 200 степени око пола сата - четрдесетак минута, док не порумени (не предуго, да се не суши) и посути шећером у праху кад се охлади.

Воћна маса: на фотографији горе су помешане и динстане изрендане јабуке, крушке и дуње на мало уља уз додат шећер, ванилу и цимет.

А може и овако: Одмрзнете вишње, па кад пусте сок сипате га у шерпицу, додате ванил шећер и 6-7 кашика шећера и пустите да проври. Кад проври смакне се са ватре па се дода 6 вршних кашика густина претходно размућеног у шољи са мало воде, врати се на ватру и меша без престанка да нема грумуљице док се не добије крем. Кад се охлади у то се спусте вишње и варјачом измеша све да се изједначи.


Инџој!

Нема коментара: