недеља, 15. фебруар 2009.

Пилећи ролати са варивом од шаргарепе + спанаћ

















Пилеће бело месо без костију истући на дасци да се добије већа танка шницла. Зачинити по укусу. Прекрити месо са неколико листова сувог врата, затим послагати тост сир, па уролати и причврстити кухињским концем. (Ја месо нисам солила овај пут јер сам унутра стављала пршуту која је слана довољно, али ставила сам бибер. Нисам имала ни кухињски конац па сам месо везивала са концем за зубе :) ). Ролована бела меса пропржити на врелом уљу како би поруменела, а потом их извадити из масноће и оставити на топлом.
Количина зависи од тога колико људи ће јести али је однос овакав - за два пилећа бела меса без костију која ћете преполовити уздужно треба вам 150 грама сувог врата и паковање тост сира.


Вариво од шаргарепе

Килограм шаргарепе ољуштити, исећи на колутове а потом пропржити на врелом путеру како би омекшала (50 грама). Потом је залити једним децилитром белог вина, додати умућену неутралну павлаку (1-2 дл), 1 кашичицу шећера и зачине по укусу (ја додам мало соли, белог бибера, белог лука у праху и першуна), па динстати док шаргарепа не омекша. Пред крај динстања посути са кашиком густина како би се добила жељена густина, мада и не мора.


Спанаћ

Килограм спанаћа очистити, опрати и обарити, оцедити па кад се охлади исецкати на дасци ситно. Тај килограм који исецкам обично поделим на 4 дела у пакетиће и замрзнем, јер је један довољан за један ручак.
На мало уља убацити кашику брашна, пропржити на тихо, па сипати млеко (2 дл) и мешати константно да се не направе грумуљице, као за бешамел. Убацити исецкан спанаћ (свеж или ако је та једна замрзнута коцка онда треба мало времена да се отопи, мада је и то брзо), мешати и са још 0.5-1дл млека одређивати густину. Мешати константно, спанаћ је брзо готов). Пред крај убацити ситно сецкана 2 чена белог лука и посолити по укусу. Сервирати топло.



Ролована бела меса исећи на парчад (претходно скинути конац) и служити уз вариво од шаргарепе (може и спанаћ да се дода, као овде), салата зелена + цвекла, може и бело винце. Уместо пилећег може се користити и бело ћуреће месо.

Инџој!

Нема коментара: