понедељак, 2. фебруар 2009.

Сос "con funghi"

















Печурке исецкати на листиће (150 грама свежих шампињона), додати им 1 дцл белог вина, со, бибер по жељи и мало воде па се динста док печурке не омекшају. Пред крај се дода мало густина да се сос згусне и не клизи са теста. Додати још зачина по избору (оригано, босиљак, бели лук...). У спремљени сос убацити ситно сецкану прашку шунку (150 грама) и 3 дцл киселе павлаке, све измешати и прелити преко тортелина или у овом случају - таљатела.

Ако вам остане скуваног теста и соса, можете све измешати, изручити у плехчић, нарендати трапист покрити фолијом, одложити у фрижидер и сутрадан запећи у рерни па сећи на коцке као питу.



Инџој!

Нема коментара: