четвртак, 20. август 2009.

Тиквице у танком тесту

















Потребно је 700 грама тиквица, 6 танких кора за питу, 2 кашике брашна, 1 дл киселе павлаке, 200 грама швапског сира, 1 кашика кима, 1 кашичица мирођије, мало уља и со. За прелив: 3 јаја, о.5 дл млека, 1 дл јогурта и мало соли.

Тиквице очистити, изрендати на крупно ренде и посолити. Затим их оставити неколико минута како би пустиле сувишну течност и добро оцедити. У већој посуди сјединити оцеђене тиквице, брашно, швапски сир, мирођију, 4 кашике уља, павлаку и мало соли па полако промешати како би се добила уједначена маса.




Посебно припремити прелив од јаја. Кору за питу попрскати са мало уља, прекрити другом кором и премазати са мало прелива од јаја. Затим нанети једну трећину фила од тиквица, уроловати, премазати са мало прелива и посути кимом. На исти начин од преосталог материјала припремити још две савијаче. Плех обложити папиром за печење, послагати припремљене савијаче и пећи у загрејаној рерни на 200 степени док не порумене, око 40 минута.

* Тиквице морате добро оцедити да пита не би била гњецава.

Инџој!

1 коментар:

Maria је рекао...

Mnogo dobro izglejda! Mnogo vkusno i krasno!