недеља, 23. август 2009.

Пилећи ћевапи

















Читала сам код Маје овај рецепт за пилеће ћевапе који је заправо Ивин па смо из прве одлучили да га испробамо са комбинацијом пилећег белог и пилећег меса од батака. Ја сам преносила информације, мушкарцони месили и пекли, па се растурили. Мало смо појачали лук и першун.

Потребно је 250 грама хамбуршке меснате сланине, 350 грама пилећег белог меса, 450 грама очишћених пилећих батака/карабатака, 1 јаје, 3 чена белог лука, веза свежег першуна ситно сецканог, со и мало уља за руке.




Пилетину и сланину самлети у машини за месо или сецкалици, додати сецкан бели лук, першун и со па пропустити још једном кроз машину, у смесу додати 1 јаје и умесити добро да се све изједначи. Науљити руке и формирати ћевапчиће па их одложити у фрижидер на неколико сати пре печења. Ако вам се месо учини много мекано, можете и масу ставити прво у фрижидер да се мало охлади па онда правити ћевапе. Пећи на роштиљу, електричном тигању, грилу...

Инџој!

Нема коментара: