уторак, 25. август 2009.

Медитерански кукурузни хлеб

















Потребно је:
45 грама свежег квасца, 1 кашичица смеђег шећера, 250 мл топлог млека, 300 грама оштрог брашна, 300 грама ситно млевеног кукурузног брашна, 2 кашичице соли и 1 јаје благо умућено.

У посудици издробити квасац прстима, додати шећер и 6 супених кашика топлог млека, промешати док се квасац не растопи и оставити по страни десетак минута да надође. Треба да изгледа кремасто када је спреман, поново промешајте пре него почнете да правите тесто. Помешајте оба брашна у великој посуди са сољу, јајетом, смесом квасца и преосталом количином млека па припремите тесто.


При истеку времена за раст теста (око 1 сат) пребаците тесто на брашном посуту површину и месите 2-3 минута. Поделите тесто на пола па обликујте две округле/правоугаоне векне (или више, ако волите тањи хлеб). Поспите брашном и пребаците у уљем премазан плех. Покријте кухињском крпом и оставите да одстоји још 30 минута. Загрејте рерну на 200 степени, пеците око 30 минута док не постане златно смеђе боје.

Инџој!

2 коментара:

JA U KUHINJI... је рекао...

super je...

Анониман је рекао...

Probacu ovaj Инџој recept...

Da