уторак, 25. август 2009.

Пита са шљивама

















Потребно је: 500 грама танких кора за питу, 150 грама млевене плазме, 1.2 кг очишћених и исецканих шљива, 5 кесица ванил шећера, мало уља и шећер за посипање воћа.

Кору за питу попрскати са мало уља, прекрити другом кором, поновити поступак са уљем, прекрити трећом кором па на трећу нанети петину очишћених и исецканих шљива, посути са мало плазме, кесицом ваниле, мало шећера, уроловати и ређати у плех на пец папир. Направити још четири овакве савијаче, премазати их са мало уља и гурнути у загрејану рерну на 200 степени, пећи док не порумени око 20 минута. Охлађену исећи и посути шећером у праху.





Инџој!

1 коментар:

Shangri La Food је рекао...

sad kad sam vidjela tvoju pitu sjetih se da je sezona šljiva i da bi i ja mogla jednu umutiti :))).. super ti izgleda