уторак, 27. јануар 2009.

Јогурт кифлице

















У 150 мл млаке воде ставити 1 кашичицу шећера и пола кесице сувог квасца да надође. У посебној вангли помешати 800 гр брашна са 2 кашичице соли, направити рупу у средини па у њу сипати редом: 2 беланца, 150 мл уља, квасац који је надошао и 500 мл млаког јогурта. Замесити тесто, по потреби додати брашно али да тесто остане мекше замешено и малко лепљиво. Оставити тесто да надође 20-25 минута.
Надошло тесто развући оклагијом на 1 цм дебљине и вадити чашом кругове као за крофне па те кругове развлачити и формирати дугуљасти облик дужине 20-25 цм:


На горњем делу засећи три тракице али не до краја, на доњи део ставити фил по жељи или их оставити празне (на фотографији је умућен сир+ала кајмак+2 цела јаја) и онда увијати од доњег дела према горњем.


Ставити пец папир у плех, на њега изрендати пола маргарина који је претходно био мало у замрзивачу, поређати кифлице, сачекати мало да надођу па их премазати са 2 жуманца. Отопити другу половину маргарина и преливати једну по једну кифлицу па их посути сусамом, кимом, ланом... и убацити у загрејану рерну на 200 степени. Пећи док не порумене.



Тнх ту Миња :) Ово је мера за педесетак кифлица.

Инџој!

Нема коментара: