петак, 2. јануар 2009.

Руска салата

















1 килограм кромпира, 500 грама шаргарепе, 7-8 киселих краставчића, 500 грама стишњене шунке, 1 шака грашка, 5 беланаца обарених.
Мајонез: 5 жуманаца (обарених), 2 жива жуманца, 500 грама уља, сок од пола лимуна и сенф (по укусу).

Поврће опрати, ољуштити, исецкати на коцкице и обарити, краставце и шунку такође исецкати на коцкице. Поврће се тако краће бари, боље се контролише, да се не раскува или остане некувано, и не угњеца се, салата је лепша него кад се сецка у комаду барено. Битно је само добро га процедити. Не мора се ставити грашак, а ни беланца уколико купујете мајонез (као што је овде био случај). Мајонеза онда ставити произвољно док не добијете жељену густину и сенфа додати по укусу.

Инџој!

Нема коментара: