
Ништа не освежава као хладно кисело млеко, могу да потпишем. Враћа из мртвих. Вероватно је зато и професор Миша из Сабирног центра прво то тражио кад се вратио међу живе. Моје баке су га киселиле скоро свакодневно, без обзира што су га могле купити у продавници, па га и ја укиселим понекад, носталгије ради, ништа лакше. Видим да и код Вере то иде по истом принципу, само са кашичицом мање :)
Литар млека скувати па поделити на два дела. Оставити да се прохлади, па у један део спустити 2 кафене кашичице киселог млека, промешати и разлити га у посудице до половине (шоље, ћасе). Другу половину млека загрејати па залити посудице до врха. Поређати их у шерпу (суд) са врелом водом, покрити чистом крпом и оставити на топлом да се киселе између 12 и 18 сати, зависи од температуре у просторији. Извадити посудице из воде, преместити у фрижидер да се добро охлади и уживати.
Инџој!
Литар млека скувати па поделити на два дела. Оставити да се прохлади, па у један део спустити 2 кафене кашичице киселог млека, промешати и разлити га у посудице до половине (шоље, ћасе). Другу половину млека загрејати па залити посудице до врха. Поређати их у шерпу (суд) са врелом водом, покрити чистом крпом и оставити на топлом да се киселе између 12 и 18 сати, зависи од температуре у просторији. Извадити посудице из воде, преместити у фрижидер да се добро охлади и уживати.
Инџој!

3 коментара:
Nikada to nisam tako radila. Vrlo zanimljivo i vidim da je kiselo mlijeko izvrsno.
Zaista nema boljeg od domaceg.Predivna fotkica!
I love yogurt! I have award for you in my blog, come to take it :)
Постави коментар