недеља, 23. август 2009.

Амбасадор крем

















Амбасадор крем је заправо обичан ванилин крем у комбинацији са воћем по избору. За њега је потребно литар млека, 6 јаја, 12 кашика шећера, 6 кашика брашна или густина, 60 грама путера и кесица бурбон ванила гела. Шлаг-крема за украшавање и неколико штапића пишкота или ролера.

Од хладног млека одузети 1 дл па у преостало млеко додати 6 кашика шећера и кесицу ваниле и ставити да се кува. Умутити пенасто 6 жуманаца са 6 кашика шећера, додати 6 кашика брашна (или густина) па полако доливати у ту смесу 1 дл млека како би се добила течнија маса коју ћемо сипати у млеко које се кува. Када је крем који кувате миксером на пола готов (након 25 минута), кашиком додавати већ умућен снег од 6 беланаца и миксером опет полако сјединити масу и кувати даље. Пред сам крај кувања (након још 25 минута) додати 60 грама путера и даље миксирати. Време хлађења крема је оно које вам је потребно да спремите воће по жељи (ољуштите, исецкате). Ја сам комбиновала банане, ананас, киви, мандарину и микс шумског црвеног воћа (купина, малина, јагода, рибизла). У чаше сипати наизменично крем и воће кутлачицом, украсити шлагом, забости пишкоту, оставити мало на собној температури па пребацити у фрижидер на хлађење.

Инџој!

1 коментар:

Vera је рекао...

Super si dekorirala,vrhunski krem.