недеља, 23. август 2009.

Фокачо земичке са сусамом и сиром

















Потребно је 20 грама свежег квасца, 1 супена кашика смеђег шећера, 300 грама оштрог брашна, 150 грама интегралног пшеничног брашна, 2 дл топле воде, 1.5 кашичица соли, 4 супене кашике маслиновог уља, 2 супене кашике сусама и 2 супене кашике свеже наренданог пармезана.

У посудици издробити квасац прстима, додати шећер и 6 супених кашика топле воде, промешати док се квасац не растопи и оставити по страни десетак минута да надође. Треба да изгледа кремасто када је спреман, поново промешајте пре него почнете да правите тесто. У већој посуди помешати оштро и интегрално брашно, посолити, направити удубљење у средини, сипати смесу квасца и преосталу количину воде па варјачом мешати, додати 3 супене кашике маслиновог уља и замесити тесто.





Прекрити крпом и оставити 45 минута да одстоји. Након 45 минута, додати сусам, па поново месити 2-3 минута и оставити да одстоји још 45 минута. Раширити тесто на радној површини благо посутој брашном и обликовати у правоугаоник дебљине 1.5 цм. Исећи на 12 делова, преместити их на пец папир у плех, намазати сваки део преосталим маслиновим уљем, посути пармезаном, па га благо утапкати врховима прстију у тесто. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени 25 минута или док не постану златно смеђе боје. Послужите док је вруће или топло.

Инџој!

Нема коментара: