уторак, 25. август 2009.

Пилотас

















Пилотас је каталонска верзија ћуфти. Оригиналан рецепт потиче из арапске кухиње. За пилотас нам је потребно 500 грама млевеног свињског меса, 60 грама презли, 2 јајета (мало умућена), 2 супене кашике ситно исецканог першуна, 3 чена белог лука ситно исецкана, 4 супене кашике пињола, со и свеже млевени црни бибер по укусу, по једна половина кашичице млевеног цимета и мускатног ораха и 250 мл уља за пржење.



Ставите свињетину у велику посуду и додајте јој презле, јаја, першун, бели лук, млевене пињоле, со, бибер, цимет и мускатни орах. Добро промешајте и оставите на неко време у фрижидер да мало одстоји. Након сат времена извадити из фрижидера, формирати ћуфтице жељене величине и пржити у дубоком уљу. Вадити на убрусе, служити док је вруће уз пиринач и зелену салату.

Инџој!

1 коментар:

JA U KUHINJI... је рекао...

mmm...deluju prefino...