четвртак, 13. новембар 2008.

Слане кифлице

















Пола литре млаког млека прелити преко (у вангли) једног квасца и 2 кашичице шећера. Оставити да надође. Додати 2 шољице (од црне кафе) уља, 2 жуманца, 1 јаје, измешати па додати 1 килограм меког брашна и 2 равне кашичице соли. Замесити тесто и поделити на 8 делова (лоптица). Сваку лоптицу развијати у круг и сваку сећи (делити) на 8 парчића (као кад се сече округла торта). На свако парче стављати фил и формирати кифлице (увијати).

Фил: По жељи - сир, месо, џем, шунка + трапист.

Поређати у претходно добро намазан плех, премазати сваку кифлицу жуманцетом, посути сусамом, а између сваке поређати исецкан маргарин (или путер, 250 грама) и пећи у хладној рерни. Из плеха се ваде кад се охладе.
Мера за=8х8=64 кифлице.

Инџој!

Нема коментара: