На најситније ренде изрендати 3 шаргарепе, 1 црни лук и 3 беле зелени (пашканат) па пропржити на мало уља, да се све претвори у софтић. Ољуштити један парадајз па исецкати на коцкице и убацити па промешати (може, а и не мора ако ћете закиселити павлаком, по жељи). Онда поубацивати месо, око 700-800 грама (телећа ребра, пилетина, јунетина...), претходно исечено на коцке (или ситније ако волите). Можете да одвајате масноћу и коске, а и не мора, у зависности како волите. На слици су две исецкане розбратне. Додати још две шаргарепе исецкане на колутове. Динстати месо са тим софтићем који је већ у шерпи, онда налити воду и сачекати да проври па скинути пеницу ако је има и додати кашику вегете, пола кашике алеве паприке, соли по укусу, 2-3 чена белог лука (преса) и свеж исецкан першун. Смањити и кувати док месо не спадне с костију или док добро не омекша. Кад је скоро готово у једној чинијици добро измешати једну кашику брашна, једну киселу павлаку и једну пуну шољу млека (од павлаке), налити у чорбицу, појачати ватру да добро баци кључ па искључити и послужити.
Recepti iz moje bilježnice: Labuđe jezero (torta)
Пре 14 година
Нема коментара:
Постави коментар