Ово је дупла мера јер су димензије плеха 35х40 цм, а колач је много добар па је морало да се прави дупло. 16 кашика шећера, 500 грама млевеног мака и 4 децилитра млека скувати на тихој ватри уз стално мешање, па оставити да се охлади.
Умутити 12 жуманаца са 14 кашика шећера, 320 грама маргарина и 2 ванил шећера у то нарендати кору 2 лимуна и на крају додати 10 кашика брашна. То помешати са оним охлађеним куваним маком.
Умутити 12 беланаца па то полако умешати у масу. Плех обложити пец папиром, сипати масу у плех и пећи око сат времена на 150 степени. Кад се охлади премазати жџемом од кајсија па прелити глазуром од чоколаде.
Глазура: 200 грама чоколаде за кување, 3 кашике шећера у праху, 40 грама путера топити на пари или на ватри али на тихо и додавати уз мешање омању шољицу млека и одређивати густину глазуре.
Инџој!
Умутити 12 жуманаца са 14 кашика шећера, 320 грама маргарина и 2 ванил шећера у то нарендати кору 2 лимуна и на крају додати 10 кашика брашна. То помешати са оним охлађеним куваним маком.
Умутити 12 беланаца па то полако умешати у масу. Плех обложити пец папиром, сипати масу у плех и пећи око сат времена на 150 степени. Кад се охлади премазати жџемом од кајсија па прелити глазуром од чоколаде.
Глазура: 200 грама чоколаде за кување, 3 кашике шећера у праху, 40 грама путера топити на пари или на ватри али на тихо и додавати уз мешање омању шољицу млека и одређивати густину глазуре.
Инџој!
Нема коментара:
Постави коментар