недеља, 16. новембар 2008.

Црвене шерпице

















Могу да се направе сасвим намерно. А могу и од остатака из фрижидера који су чамили по угловима, заборављени, а још свежи. У мојој хладњачи угледах неку начету киселу павлаку, трећину ала-кајмака, једну шниту фета сира (није било више од 180 грама) па сам то издробила виљушком и измешала. Додала 2 ситно сецкана млада лука, убацила 2 чена белог пропуштена кроз пресу и педесетак грама кулена, такође ситно исецканог. Све се измеша, издуби парадајз - 4-5-6-7 комада (зависи колики је парадајз), колико има материјала или колико желите и напуните га овом масом. За оне који не једу месо може да се одвоји део који ће бити без кулена. Сложите на тањирић и поставите ову мину назад у фрижидер. Од ње ће страдати онај који га отвори следећи. Проверено.


Инџој!

Нема коментара: