петак, 31. октобар 2008.

Торта од паприка

















Количина зависи од величине посуде у којој ово слажемо, дакле произвољна је (ова на слици је 35х23цм). Требало би да има бар три реда паприка, јер то је нека ок висина. Паприке - црвене, печене, ољуштене и оцеђене испохујемо па поређамо по салветама да вишак уља нестане из њих. Треба нам још прашка шунка (танко сечена, 300 грама), тост-топи сир у листићима 3-4 пакетића, 130 грама качкаваља у комаду за рендање, 2-3 киселе павлаке и 250 мл мајонеза.


Павлаку и мајонез измешамо и тиме танко мажемо сваки ред који ређамо. Почиње се похованим паприкама - фил - шунка - фил - листићи сира - фил - паприке... па док не потрошимо материјал, није битно шта нам остане за крај (горњи ред), ионако ћемо замаскирати ренданим качкаваљем.



Под фолију па у фрижидер ако ћемо сећи и конзумирати хладно, што је у мом дому чешћи случај, а може се служити и топла - из рерне.

Инџој!

Нема коментара: