Време је за мало чишћење драфта, па ево још једног избаченог рецепта у невреме, да прави гужву. Мере су за 7 килограма неочишћене паприке. Одсећи им петељке и врх, извадити семенке и добро опрати.
У 2 литра воде ставити 125 грама шећера, 125 мл уља, 250 мл алкохолног сирћета, 125 грама соли и двадесетак зрна бибера. Ставити да проври. Чим баци кључ паприку стављати у кључалу воду и барити по 2-3 минута. Вадити их у посебан суд, поклапати и тако док не обаримо све паприке. Тегла се греје у рерни, мора да буде врућа. На дно тегле сипати мало конзерванса из кесице (зависи колике су тегле) и ређати барене паприке у теглу, сабијати једну на другу и тако једно 2 реда. Са стране исецкати бели лук ситно и першун, количина произвољна. Посути она два реда са мало белог лука и першуна па опет ређати паприку и сабијати. Посипати на свака два три реда или ко како воли. Кад дођете до врха тегле завршите са конзервансом. Налити водом у којој су се бариле и притиснути очишћеним реном или дашчицама (изломљеним и укрштеним штапићима за ражњиће нпр). Повезати врело и умотати у ћебенце где ће стајати док се не охлади. Кад се охлади, ако је попила течности отворити и долити оном водом што нам је од барења остала, а коју смо сачували.
У 2 литра воде ставити 125 грама шећера, 125 мл уља, 250 мл алкохолног сирћета, 125 грама соли и двадесетак зрна бибера. Ставити да проври. Чим баци кључ паприку стављати у кључалу воду и барити по 2-3 минута. Вадити их у посебан суд, поклапати и тако док не обаримо све паприке. Тегла се греје у рерни, мора да буде врућа. На дно тегле сипати мало конзерванса из кесице (зависи колике су тегле) и ређати барене паприке у теглу, сабијати једну на другу и тако једно 2 реда. Са стране исецкати бели лук ситно и першун, количина произвољна. Посути она два реда са мало белог лука и першуна па опет ређати паприку и сабијати. Посипати на свака два три реда или ко како воли. Кад дођете до врха тегле завршите са конзервансом. Налити водом у којој су се бариле и притиснути очишћеним реном или дашчицама (изломљеним и укрштеним штапићима за ражњиће нпр). Повезати врело и умотати у ћебенце где ће стајати док се не охлади. Кад се охлади, ако је попила течности отворити и долити оном водом што нам је од барења остала, а коју смо сачували.
Инџој!
Нема коментара:
Постави коментар