уторак, 7. јул 2009.

Француска торта (теткин рецепт)

















Потребно је: 16 јаја, 280 грама путера, 280 грама шећера у праху, 280 грама чоколаде, 280 грама брашна, 3 кашике скуване црне кафе, 4 кесице шлага, 300 мл млека.

Коре:
Умутити 280 грама путера са 140 грама шећера у праху. У умућену масу додати 140 грама омекшане чоколаде. Кад се чоколада изједначи са путером, додавати једно по једно жуманце (8 жуманаца), затим 280 грама брашна и чврст снег од 8 беланаца. Благим мешањем масу изједначити и од те масе испећи 15 танких кора (листова). Пеку се на полеђини плеха, добро подмазаног масноћом и брашном. Плех је величине 35х22цм.

Фил: Скувати на пари густ крем од 8 жуманаца са 140 грама прах шећера, 140 грама рендане чоколаде и 3 кашике јаке црне кафе (скуване). Кад се ова маса охлади додати јој шлаг (4 кесице шлага са 300 мл млека), изједначити и филовати сваку кору, а истим филом и завршити торту.

Инџој!

2 коментара:

Вера је рекао...

Ima dosta posla oko nje,ali verujem da je ukus bozanstven!!!

Shangri La Food је рекао...

U , super mi ovo izgleda..

p.s.
nisam imala pojma da tako dobro čitam ćirilicu :)