четвртак, 02. јул 2009.

Кашмир кари

















Потребно је: 600 грама младог белог кромпира, 300 грама очишћених цветића карфиола, 100 грама листића бадема, 100 грама индијског ораха, 1 тиквица, ђумбир, 2 чена белог лука, говеђи бујон (или бујон од поврћа), чили, кари, цимет, коријандер, со, бибер, литар јогурта, уље.

Кромпир ставити да се бари. У дубљем тигању или шерпи, на мало загрејаног уља просути чили, цимет и кари, измешати па додати тиквицу исечену на комадиће и пропржити. Затим убацити индијски орах, цветиће карфиола, исецкан бели лук, изрендан ђумбир, со, коријандер, бибер, опет измешати и налити мало бујоном да се крчка. Повремено мешати и дотеривати укус зачинима, убацити листиће бадема, опет налити бујоном ако је потребно и када је поврће издинстано по вашем укусу убацити процеђене обарене целе кромпире, све промешати, скинути са ватре и прелити са литром (или скоро литром) хладног јогурта. Поклопити и оставити мало са стране да јело (тј чорбица од јогурта) само добије одређену текстуру, па тек онда послужити. Изузетно освежавајуће када су велике врућине.




Инџој!

1 коментар:

Té la mà Maria - Reus је рекао...

very good blog, congratulations
regard from Reus Catalonia Europe
thank you