уторак, 7. јул 2009.

Парадајз чорба

















Потребно је: 3 кашике уља, 1 мања главица црног лука, 1 кашика густина, бибер, 1 коцка за супу (замени зачине), 7 дцл домаћег сока од парадајза, 2-3 лорбера, першун (ситно сецкан свеж или суви), 7 дцл воде.

На уљу сотирати ситно исецкан црни лук са листићима лорбера. Кад омекша додати 1 коцку супе (или мешавину зачина), густин размућен са мало воде и куваног парадајза, промешати па додати сок од парадајза, налити водом и кад проври смањити ватру, кувати још петнаестак минута, па додати шаку флекица, бареног пиринча, резанаца, (деца воле слова и бројеве од теста, тако је једу и они који не воле парадајз чорбицу :)) или шта волите. Након још десет минута, на самом крају додати кашику свежег сецканог першуна или кашичицу сушеног. По жељи можете направити и крутоне од старог хлеба, кифли, тоста... (исећи га на мање парчиће и препећи) па послужити чорбу са њима уместо додатих тестенина или пиринча.

Инџој!

Нема коментара: