четвртак, 2. јул 2009.

Тиквице пуњене шампињонима

















Потребно је:
4 тиквице, 100 грама шампињона, 2-3 млада црна лука, веза мирођије, пола литра супе од коцке (или бујона од поврћа), 1 чаша киселе павлаке, 1 јаје, уље, со бибер.

Тиквице уздуж исећи на половине и издубити. Издубљену масу ситно исецкати и измешати са ситно исецканим шампињонима и младим луком. На мало уља све то продинстати уз мешање, а онда додати ситно исецкану мирођију и зачинити по укусу. Ову масу прохладити па умешати 1 јаје. Напунити полутке тиквица и поређати у суд за печење. Са стране улити бујон измешан са киселом павлаком. Ставити у рерну загрејану на 200 степени и пећи око пола сата повремено преливајући бујоном.




Ово је заправо Грнетов рецепт за лађице од тиквица, али сам ја ово правила само за себе и хтела сам ове малецке да издубим баш овако. Смањила сам количине потребне за фил, преливала их повремено овом мешавином у којој су се пекле и испале су супер :)

Инџој!

1 коментар:

Вера је рекао...

Ovo je genijalno!