среда, 15. јул 2009.

Кромпир паприкаш

















Потребно је: 2 главице ситно сецканог црног лука, 3 чена исецканог белог лука, 2 шаргарепе исечене на колутове, 3 свеже, на коцке исецкане паприке (разних боја), 600-700 грама меса по избору (телетина, јунетина, свињско, пилетина...) исеченог на коцке, 1 килограм кромпира исеченог на кришке, 100 мл домаћег сока од парадајза, 1 јунећа (или пилећа) коцка за супу, 3 листа лорбера, пола везе першуна, 1 кашичица сушеног босиљка, 1 кашичица алеве паприке, мало уља, бибер и со.

На мало уља у великој шерпи издинстати црни, бели лук и шаргарепу са лорбером. Кад мало омекша додати свежу паприку, продинстати па додати месо и убацити коцку за супу, редом све зачине, налити са 200 мл воде и соком од парадајза, промешати па пустити пола сата да крчка на умереној ватри. Након пола сата додати кромпир, налити са још литар ипо воде, поклопити и оставити да се кува још 45 -50 минута, затим дотерати укус јела зачинима (досолити, ако је потребно) и ако су и месо и кромпир кувани и мекани посути сецканим першуном и склонити са ватре.

Поступак је исти и када се ово јело прави без меса (или са комадићима од соје), уместо јунеће коцке налити обичном водом или бујоном од поврћа.

Инџој!

1 коментар:

Nomad је рекао...

E ovo je divno, bas ti hvala sto stavila recept. Izgleda isi kao sto ga je moja mama pravila, pa posto nisam blizu nje sve sto mi nedostaje moram sama da pravim a ovo jos nisam probala ali sad cu sigurno.

Hvala puno i pozdrav,
Mira