недеља, 12. јул 2009.

Коко кекс

















Потребно је: 330 грама брашна, 150 грама шећера, 150 грама кокоса, 150 грама маргарина, 2 кесице ванил шећера, 3 цела јаја, 1.5 кесица прашка за пециво и 1.5 кашичица цимета.

Умутити маргарин са шећером. 2 беланцета подићи у снег, додати им маргарин и шећер па мутити даље, а затим и цимет, ванилу, прашак за пециво, кокос, брашно, 2 жуманца и 1 цело јаје, па сјединити да буде компактно. Масу можете убацити у машиницу за млевење меса, ону стару, ако је имате, са посебним уметком за кексиће или користити неки шприц за кекс, као ја на пример овај јер сам хтела да буду танки и лепи, као куповни, или једноставно ваљати рукама неке облике, вадити модлом... они мало и нарасту, а јако су укусни. У плех обложен пец папиром поређати кексиће и ставити их да се пеку у загрејаној рерни на 200 степени од 20-25 минута. Од ове мере добићете два пуна плеха оваквих кексића као што су моји.





Инџој!

2 коментара:

Вера је рекао...

Izgledaju savrseno!

Dragana Pušica - Moje Grne blog је рекао...

obožavam ovakve kolačiće, a shodno da imam mašinu za kolače, definitivno ima da isprobam ovaj recept, odavno nisam radela te kolače na "mustru"