понедељак, 13. јул 2009.

Паприке пуњене кускусом и фетом

















Потребно је: 400 грама тиквица (жутих и зелених, исецканих), 200 грама леблебије из конзерве (или - наливене водом да одстоје преко ноћи, па сутрадан сат времена куване док не омекшају), 160 грама чери парадајза исеченог на четвртине, 120 грама фета сира исеченог на коцкице, 120 грама ситно исецканог црног лука, 150 грама кускуса, 350 мл бујона од поврћа, мало уља, со, оригано, мало коморача, 2 кашичице маслиновог уља и отприлике 8, очишћених од семена, паприка бабура.

Рерну укључити да се загреје на 180 степени и подмазати посуду у којој ћемо пећи паприке са мало уља, јер се јело спрема брзо само захтева добру синхронизацију, а ако је све исецкано и припремљено, није проблем. Мултитаскинг, на тебе је ред:

  • Бујон од поврћа ставити на ватру да прокључа, додати кускус, поклопити шерпицу и склонити са ватре да одстоји 5 минута.
  • Већу шерпу напунити водом и ставити на ватру да прокључа, потом у њу убацити очишћене паприке на 5 минута да се обаре, а затим их извадити и окренути наопако да се оцеде.




  • Загрејати маслиново уље у већем тигању, додати црни лук, тиквице и зачине. Динстати док поврће не омекша. Склонити са ватре па умешати чери парадајз, процеђене леблебије и спреман кускус из шерпице растрешен уз помоћ виљушке. На крају умешати и сецкану фету у фил.
  • Пунити паприке, пећи у рерни око 25 минута, служити одмах, саме, уз месо или са неким сосом (под условом да не поједете пола фила у току пуњења, као ја).

Инџој!

3 коментара:

Nomad је рекао...

Ovo jelo izgleda fantasticno, primamljivo divnim bojama i najvaznije da je zdravo.

hvala na receptima super su ;)

Puno pozdrava,
Mira

Shangri La Food је рекао...

obožavam paprike, a još više punjene..

recepti za torte је рекао...

Punjene paprike su omiljeno jelo u mojoj kuci (kao i svakoj, pretpostavljam). Ovako ih nikad nisam pravila pa cu isprobati recept jer mi se jelo svidjelo na tvojoj slici, a zbog sastojaka pretpostavljam i da su ove tvoje paprike jako ukusne.

Hvala za recept
Jasmina