400 грама брашна, 125 грама путера и 80 грама маргарина (или 200 грама само путера или само маргарина), 150 грама шећера, кора 1 лимуна рендана на ситно, 2 јаја, 3 грама соли.
Измешати маргарин и брашно, па додати шећер, со, жуманца и лимунову кору. Месити добро па додати 2 неумућена беланца и опет месити да се добије компактна смеса да се нигде не лепи за прсте или за површину (или суд ако месите у суду). Тесто оставити да одстоји пола сата у фрижидеру и после тога развијати, вадити модлицама и пећи на 200 степени у загрејаној рерни око 15 минута. Кад се охлади може се и умакати у чоколаду или уваљати у прах шећер. Од ове мере буде два пуна плеха кексића.
Измешати маргарин и брашно, па додати шећер, со, жуманца и лимунову кору. Месити добро па додати 2 неумућена беланца и опет месити да се добије компактна смеса да се нигде не лепи за прсте или за површину (или суд ако месите у суду). Тесто оставити да одстоји пола сата у фрижидеру и после тога развијати, вадити модлицама и пећи на 200 степени у загрејаној рерни око 15 минута. Кад се охлади може се и умакати у чоколаду или уваљати у прах шећер. Од ове мере буде два пуна плеха кексића.
Инџој!
Нема коментара:
Постави коментар