субота, 7. март 2009.

Пелистерска тава

















1 килограм свињског кареа исећи на танке шницле. Шницле истањити куварским чекићем, посолити, побиберити и пржити на загрејаном уљу у тигању. Извадити месо, а на уље изручити ситно сецкане 2 главице црног лука. Када лук омекша додати 300 грама шампињона исечених на листиће, 3-4 кисела краставчића исечених на колутиће, посолити, побиберити, додати 1 кашику сенфа, мало белог лука у праху, мешавину зачина, 200 мл белог вина и промешати све. Половину тог соса изручити у ватростални суд, затим степенасто поређати испржене шницле и на њих нанети другу половину соса. Измутити 3 јаја са 500 мл киселог млека и прелити садржину у ватросталној посуди. Пећи око 30-45 минута на 200 степени. Јело декорисати першуном, кришкама парадајза... или по жељи.

* Оригинални рецепт је са овчијим киселим млеком, али њега неће бити још месец дана у продаји па се може правити и са обичним (kрављим) :) И печурке могу бити мариниране, а не свеже, нпр.


Инџој!

Нема коментара: