недеља, 29. март 2009.

Ђувеч

















2 главице црног лука и пола стабла празилука ситно исецкати па сотирати на мало уља. Кад лук постане стакласт (уколико правите ђувеч са месом онда убацити сецкано месо на динстање - пилетина, говедина...) додати 1 већу шаргарепу исецкану на коцкице па динстати још мало, затим пола шоље (за кафу) пиринча па опет динстати још мало (све по 5-10 минута) па завршити са динстањем и искључити ринглу. Додати 1 шаку грашка, 3 исецкане црвене паприке (лепо је кад је мало љута), 1 већи парадајз, ољуштен и исецкан на коцкице и 4 ољуштена и исецкана на мало веће коцке кромпира. Од зачина ставити бибер, со, вегету, мало алеве паприке - све по укусу и налити литром пилећег/говеђег бујона (или водом, ако неко не једе месо или пости), промешати, додати исецкан свеж или сув першун, мало оригана и белог лука у праху и гурнути у рерну на 220 степени на сат ипо до два.

Од поврћа у ђувеч иде шта вам падне на памет. С пролећа, како шта стиже на пијац, само се додаје, измишља и мења по истом принципу. У све ово може и кукуруз, боранија, тиквице, патлиџан...


Инџој!

Нема коментара: