Потребно је 4-5 јунећих шницли, мало листова сланинице, сенф, со, бибер, брашно и 1-2 чаше киселе павлаке. Шницле излупати тучком за месо и тако добро истањити. Мало посолити, побиберити и премазати сенфом само са једне стране. На сваку шницлу затим стављати шниту танко исечене сланине да покрије 2/3 дужине шницле. Увити месо у ролнице, причврстити чачкалицама, уваљати у брашно и пржити на врелом уљу да порумени с обе стране. Смањите температуру рингле, прелијте ролнице павлаком, поклопите и оставите још десетак минута да се шницле "упаре" на тихој ватри. Послужити топло уз пире кромпир.
* Кад лупате месо лупајте га преко пвц фолије, тако се неће распадати и кидати кад требате добро да га истањите :)
Инџој!
Нема коментара:
Постави коментар