субота, 7. март 2009.

Чизкејк

















Најбоље је правити је у рајфу или неком дубљем плеху. За доњи део истопити 125 грама путера, додати 300 грама млевене плазме и мало млека (око 2 децилитра) да добијете лепу подлогу коју ћете развући по дну равномерно. Одложити у фрижидер да се хлади и припремати средњи део: Умутити 250 мл слатке павлаке, додати 400 грама ала кајмака, 8 кашика шећера и на крају 2 кесице растопљеног желатина (1 кесица иде у 100 мл воде и загрева се на рингли на тихој ватри уз непрестано мешање десетак минута) па све сјединити брзо и сипати на доњу кору. Оставити у фрижидер на сат времена да се стегне. Део са воћем може да се блендира и не блендира, како год волите. Воће сте још на почетку акције прво извадили из замрзивача (2 паковања црвеног воћа, најбоље је микс), просули у шерпицу и додали му 8 кашика шећера да се отапа до припремања. Неко воће кува и загрева, али ја га не кувам, лепо ми се отопи док стигнем до тог дела, само га промешам добро и додам му две кесице истопљеног желатина (на исти начин). Воће сипам преко белог дела и одложим у фрижидер поново све на неколико сати или до сутра.


Инџој!

Нема коментара: