петак, 20. март 2009.

Гибаница

















Умутити 8 беланаца у чврст шне, додати 8 жуманаца и завршити са миксером. У ту масу убацити 800 грама ситног (или уситњеног) сланог крављег сира, 1 киселу павлаку, 1 шољу киселе воде, пола те шоље уља и 1 прашак за пециво (може и без) и измешати. Од 700 грама кора одвојити две за прекривање гибанице. Две коре ставити у плех до половине, а друге половине да су ван плеха и две коре на дно. Све остале коре гужвати или цепкати, потапати у масу и ређати у плех. Кад се заврши са масом и са корама, прво прекрити са оне две коре које смо оставили за прекривање, а преко њих пребацити оне што су са дна вириле из плеха. Ако је остало масе на зидовима вангле, сипати у њу мало уља па са тим премазати гибаницу и избушити местимично виљушком. Пећи у загрејаној рерни, на 200 степени - 45 минута.



Инџој!

Нема коментара: