уторак, 9. децембар 2008.

Пита с месом

















Главицу црног лука исецкати на коцкице и сотирати на мало уља. Кад лук постане стакласт додати пола килограма млевеног меса и пропржити. Зачинити вегетом и бибером по укусу. Кад се фил охлади у њега умешати једну павлаку, снег од 3 беланца и мало киселе воде.



У плех ставити пец папир (или га подмазати уљем) па ређати по 2-3 танке коре за питу - фил - 2-3 коре - фил - све док има материјала (коре између помало посипати уљем). Обично распоредим да имам фила за 5-6 пута. Питу завршити са корама 2-3-4 комада (по жељи) и исећи на коцке жилетом (или оштрим ножем). 3 жуманца која су нам остала и 2 цела јаја умутити са једном киселом павлаком и мало киселе воде па прелити исечену питу.

Укњучити рерну да се загреје (на 200) и сачекати петнаестак минута да пита упије прелив па је убацити у загрејану рерну. Пећи док не порумени.


Инџој!

Нема коментара: