понедељак, 29. децембар 2008.

Пица пита

















За 1 ролат потребно је 7 танких кора за питу (14-15 кора је 500 грама, оних из маркета). Коре се ређају једна преко друге и на сваку иде нешто од састојака. Прву и другу попрскамо мало уљем и киселом водом, без претеривања. Трећу премазати са чашом киселе павлаке (2дцл). На четврту кору изрендати 200 грама шунке (прашке, у цреву...). Пету кору премазати кечапом и посути ориганом. На шесту кору изрендати 200 грама траписта. На седму кору побацати 300 грама шампињона (претходно исечених на листиће и издинстаних уз додат бибер, со, оригано). Умотати у чврст ролат па у алу-фолију и одложити у фрижидер на сат-два-три.


Извадити из фрижидера, оштрим ножем сећи парчиће дебљине 1.5 цм и слагати густо у плех на пец папир. Умутити 2-4 јаја (зависи колико ролата имамо) са о.5-1 чашом павлаке и прелити питу па гурнути у загрејану рерну. Пећи на 220 око пола сата, док не порумени.




*У плеху 35х40 су 2 ролата. Наведени састојци и грамажа су за 1 ролат.


Инџој!

Нема коментара: