петак, 26. децембар 2008.

Сутлијаш

















150 грама пиринча опрати (већа шољица пиринча) па сипати у шерпицу са додате 3 шоље воде (исте оне у којој сте измерили пиринач). Кувати на тихој ватри док не испари скоро сва вода из шерпице (онако само да остане по дну), склонити са ватре, поклопити и оставити да поћути мало са стране, око пола сата и да сам бубри. Вратити шерпицу на ватру (никако јаку), посути пиринач кесицом ваниле, додати 4 кашике шећера и мало мање од пола литре млека (сами одредите густину сутлијаша), па протрести и пустити да се загреје, не треба да се кува јер је пиринач већ куван. Кад се загреје убацити коцкицу од 20 грама путера, промешати и то је то. Врућ сутлијаш сипати у чаше или ћасе (плакнути их са водом, да нису суве), посути циметом и конзумирати одмах или кад се охлади, по жељи.

*Мера за овакве 4 чаше, као на фотографији изнад.

Инџој!

Нема коментара: