среда, 3. децембар 2008.

Бећарац

















3 главице црног лука ољуштити па исецкати на ребарца и пропржити на шољици уља (кафеној). Кад постане стакласт додати 1 килограм испечених, ољуштених па исецканих паприка, па опет динстати. Ољуштити 3 парадајза и исецкати па и њих убацити и пржити док се јело лепо не упржи и из бећарца не испари сва течност коју пусти парадајз. Посолити по укусу (може и мало шећера) и на крају разбити 2-3 јаја па брзо мешати на ватри да се све изједначи.

* Може се правити и са свежом исецканом паприком а не печеном, може и без јаја, а може се додати и нека љута папричица у зависности шта ко воли, како је кувар тренутно расположен или како му је брже.
** Уколико правите ову количину за више дана, лепше је правити без јаја, а сваки пут додавати једно кад вадите из фрижидера да подгрејете.

Инџој!

Нема коментара: