понедељак, 8. децембар 2008.

Подварак

















Уколико је купус много кисео и слан (ја сам имала 2 главице оног куповног, из Махија) потопити га мало у воду и држати у води неких 20 минута. Извадити, оцедити и исецкати на коцкице. 100 милилитара уља сипати у шерпу (која може у рерну), мало загрејати и убацити исецкан кисео купус. Додати 15-20 зрна бибера и 3-4 листа лорбера и динстати. Сипати и једну чашу воде и мешати повремено на ватри сат времена. Додати и кашичицу шећера и пола кашичице алеве паприке. Налити још 100 милилитара воде и гурнути у рерну на 220, 45 минута. Још два три пута измешати и док је у рерни. То би била поснија варијанта (тј спремање без меса). А може и овако:

1. Док се још динста на шпорету убацити и каишеве сланинице.
2. У шерпи прво пропржити на кратко са обе стране свињски врат или крменадле (може и ћуреће батаке, шта ко воли) на уљу па их извадити и ставити на страну. Затим, на том уљу спремити подварак по горњем рецепту и пре убацивања у рерну прекрити га месом. Рерну онда укључити на нешто мању температуру (180-200) и месо у печењу још једном обрнути да не гори са једне стране. Када га правимо са месом, онда га држимо дуже на шпорету, а краће у рерни.
3. Искомбиновати варијанту 1 и 2 и после ручка послати холестерол и притисак у шетњу.

Инџој!

Нема коментара: