четвртак, 18. децембар 2008.

Киш са пилетином

















Количине су произвољне. На мало уља пропржити празилук исецкан на колутиће, па убацити бело месо исецкано на коцкице да се и оно пропржи (400-500 грама). Додати и ситно, на коцкице сецкану свежу црвену паприку (1-2), зачинити по жељи (бибер, со, бели лук у праху) и кад се још мало пропржи склонити са ватре. Развући пола пакетића лиснатог теста (пакетић=2 комада укупно 500 грама) и ставити у калуп за киш али тако да буде и по страницама а не само по дну, сипати надев и прелити са мало слатке павлаке умућене са 2 јаја и зачињене мускатним орашчићем. Посути ситно ренданим ементалером или гаудом. Убацити у загрејану рерну на 180-200 степени и пећи пола сата или мало дуже, док фино не порумени како волите.




* Може да се импровизује и измишља, у надев додају печурке, сланиница, још зачина (першун...), да се прави тесто за подлогу а не купује, да се прави са киселом павлаком итд. Ја рецимо нисам имала слатку павлаку тренутно, па сам у јаја умућена руком сипала мало обичног млека. Може и тако.

Инџој!

Нема коментара: