Количине су произвољне. На мало уља пропржити празилук исецкан на колутиће, па убацити бело месо исецкано на коцкице да се и оно пропржи (400-500 грама). Додати и ситно, на коцкице сецкану свежу црвену паприку (1-2), зачинити по жељи (бибер, со, бели лук у праху) и кад се још мало пропржи склонити са ватре. Развући пола пакетића лиснатог теста (пакетић=2 комада укупно 500 грама) и ставити у калуп за киш али тако да буде и по страницама а не само по дну, сипати надев и прелити са мало слатке павлаке умућене са 2 јаја и зачињене мускатним орашчићем. Посути ситно ренданим ементалером или гаудом. Убацити у загрејану рерну на 180-200 степени и пећи пола сата или мало дуже, док фино не порумени како волите.
Recepti iz moje bilježnice: Labuđe jezero (torta)
Пре 14 година
Нема коментара:
Постави коментар