Умутити миксером 150 грама путера, 500 грама фете и 4 барена жуманца. У то додати 400 грама ситно сецкане шунке (прашке, стишњене) и 7-8 ситно сецканих киселих краставчића, сјединити и ваљати у куглице. Куглице уваљати у пропржени сусам или у ситно рендан сир (гауда, ементалер, трапист)... може и пармезан ко воли, па ређати у корпице и држати на хладном до служења. Ово је дупла мера од које се добије 65 куглица (у зависности колике правите, на фотографијама су величине какав је и слаткиш)
* За ваљање дупле мере потребно је око 100-150 грама качкаваља и 100 грама сусама (мада је то све било одокативно). Ако их стављате у корпице користите оне мало веће јер је маса тешка, па ако имате само мале као ја то ће онда бити лепезице, а не корпице. Или (још једна цака), ако имате времена, прво их ставите у фрижидер формиране да се стегну па их онда стављајте у корпице пред сервирање.
Инџој!
* За ваљање дупле мере потребно је око 100-150 грама качкаваља и 100 грама сусама (мада је то све било одокативно). Ако их стављате у корпице користите оне мало веће јер је маса тешка, па ако имате само мале као ја то ће онда бити лепезице, а не корпице. Или (још једна цака), ако имате времена, прво их ставите у фрижидер формиране да се стегну па их онда стављајте у корпице пред сервирање.
Инџој!
Нема коментара:
Постави коментар